Pohja

4         kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl         perunajauhoa

1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl         leivinjauhetta

 

 

Kostutus

 

1 1/2 dl vahvaa, kylmää kahvia

2 - 3 rkl konjakkia tai appelsiinitäysmehua

 

 

Täyte

 

2 dl         kuohukermaa

250 g maitorahkaa

200 g turkkilaista jogurttia

300 g luumumarmeladia

3/4 dl sokeria

1/4 tl kanelia

 

 

Koristeluun

kaakaojauhetta (tummaa)

 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe.Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 - 8 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi.
 
Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka, jogurtti ja luumumarmeladi.
Mausta sokerilla ja kanelilla.Leikkaa kääretorttulevy puoliksi. Nosta toinen
levyistä tarjoiluvadille ja kostuta kahviseoksella.
 
Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja
kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä.
Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla.Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele suklaamanteleilla ja hasselpähkinöillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.