maanantai, 19. joulukuu 2011
Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1/2 dl vahvaa, kylmää kahvia
2 - 3 rkl konjakkia tai appelsiinitäysmehua
Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
200 g turkkilaista jogurttia
300 g luumumarmeladia
3/4 dl sokeria
1/4 tl kanelia
Koristeluun
kaakaojauhetta (tummaa)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe.Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 - 8 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi.
Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka, jogurtti ja luumumarmeladi.
Mausta sokerilla ja kanelilla.Leikkaa kääretorttulevy puoliksi. Nosta toinen
levyistä tarjoiluvadille ja kostuta kahviseoksella.
Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja
kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä.
Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla.Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele suklaamanteleilla ja hasselpähkinöillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.